КОМПАСОВ ТИМ

МИХАИЛО БРАТИЋ
Главни и одговорни уредник
Уредник рубрика Регион и Свет
Рођен 2000. године у Невесињу. Основну и средњу школу завршио у родном граду. Студент Факултета политичких наука у Београду, смер Међународне студије. Члан редакције студентског стручног часописа „Политеума“. Писао колумне за портале „ин4с“ и „Борба“.
„Портал Компас ми даје прилику да пишем о бројним занимљивим темама без било какве цензуре и да наставим рад са тимом сарадника са факултета“, рекао је Михаило.

МАРИЈА ПЕТРОВИЋ
Уредник рубрика Србија и Витраж

Рођена 1998. године у Јагодини. Апсолвент новинарства и комуникологије на Факултету политичких наука, уредник сајта ХО „Косовско Поморавље“ и продавнице „Купуј са Космета“. Новинарску праксу обављала на РТС-у и Бреинз ТВ, до недавно заменик уредника часописа „Политеума“.

„Писање за Компас за мене је могућност да пишем о темама које су ми блиске, језиком и стилом који су лични, а не производ редакције у којој радим. Осим тога и жеља да наставим сарадњу са пријатељима са факултета са циљем да портал Компас једнога дана постане име за јасан и препознатљив, став од поверења у нашим медијима“, истакла је Марија.

МИЛАН ВЕСЕЛИЦА
Уредник рубрике (П)огледи

Рођен 1998. године, одрастао у Кули. Дипломирани политиколог за међународне послове. Био је главни и одговорни уредник стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности „Политеума“. Стручне анализе и есеје објављивао на порталима „Теологија.нет“, „Опсег“ и „Покрени“.

„Компас је платформа за меродавно мишљење. Медијска слика је преплављена различитим стручњацима и аналитичарима који свој став представљају као готов, непроменљив и истинит. На овом порталу се објављују текстови аутора који не подлежу таквој врсти заблуде, већ настоје да прате савремени свет, разумеју прошле догађаје и понуде слику будућности, с мером и афинитетом према свом послу“, рекао је Милан.

ЈОВАН АРКУЛА
Уредник рубрике Спорт

Рођен 2000. године у Новом Саду, где је завршио гимназију „Исидора Секулић“. Тренутно je студент треће године међународних односа на Факултету политичких наука. Поред интересовања за политику и интернационална дешавања, од малих ногу је страствени заљубљеник у спорт, који представља велики део његовог живота. Бивши је сарадник портала „Енглески фудбал“. Говори енглески, а служи се и немачким језиком.

„Волим своје мисли да преносим на папир, а Компас је била идеална прилика да своје знање и љубав према спорту и писању спојим у једну целину. Желим да покушам да, са својим колегама са факултета, створим један портал вредан читања и поверења“, истакао је Јован.